perjantai 9. toukokuuta 2014

SDP: Huhut kuolemastani ovat liioiteltuja

Nyt kun demarit ansaitsivat itselleen Rinteen näköisen puheenjohtajan, ei kai sille sitten mitään. Annetaan miehen näyttää, miten nopeasti he kutistuvat pienpuolueeksi. Jutan kanssa tämä prosessi olisi sentään kestänyt vähän kauemmin.

Kai. Kai se täältä hipsterilandiasta on näyttänyt jo monasti siltä, että Keskustakin olisi pitänyt haudata, mutta se on ollut kuin Paavo Väyrysen ongenkoho. Sanoisi Arsenalin ex-pelaaja Ray Parlour, että sillä on bouncebackability.

Jotakin hyvää kuitenkin. Antti Rinne pysäyttää äijäsiiven vuodon perussuomalaisiin, jolloin demareihin vielä jääneet valistuneet ihmiset saavat torpattua duunarisiiven pahimmat löpsähdykset. Perussuomalaisissa he sentään edustivat järjen ääntä.

Kieltämättä olihan tilanne kääntynyt absurdiksi: Rinne näyttäytyi uudistusvoimana kun taas Urpilainen joutui puolustamaan leikkauksia thatchermäisen tiukasti. Virkansa puolesta. Valtiovarainministerillä on vain hävittävää, paitsi jos on Sauli Niinistö. 

En olisi kuitenkaan toivonut tällaista kohtaloa. Viime eduskuntavaaleissa alkoi näyttämään, että demareihin pitää ihmisen toivonsa isoista puolueista laittaa. Nyt Suomen puoluekenttään jää ihmiskasvoisen, joskaan ei pitkään aikaan enää sosialismin kokoinen reikä. Vihreiden mentävä? 




Ei kommentteja:

Lähetä kommentti