sunnuntai 5. huhtikuuta 2015

Järjen päätöksiä

Poliitikot, jotka väittävät tekevänsä päätökset silkkaan järkeen nojautuen, ovat mielestäni pelottavia. He unohtavat kokonaan sen, että arvomme seuraavat meitä aina, ja jos eivät, niin silloin kyse ei ole ihmisistä vaan roboteista tai hirviöistä, ja päätöksistä tulee sekä epäinhimillisiä että arvottomia, käsitteen molemmissa merkityksissä,

Järkeä yliarvostavissa poliitikoissa ei voi välttää myöskään ylimielistä vaikutelmaa: ikäänkuin toisia ei olisi siunattu järjellä, vaan he olisivat jotenkin kehittymättömiä. En toivota paraatiovesta politiikkaan sellaista uskonnon ja politiikan sotkemista, jota näkee paljon esimerkiksi USA:ssa, puhumattakaan Iranin tai Israelin kaltaisista valtioista, mutta toivoisin, että jokainen päättäjä muistaisi omat arvolähtökohtansa ja julkistaisi ne avoimesti.

Tällä tarkoitan sitä, että toivoisin jokaiselta poliitikolta listauksen siitä, mikä on heille pyhää, mistä he eivät missään tapauksessa luovu ja mitä eivät myy. Muuten en voi välttyä tekemästä johtopäätöstä, että jos millään ei ole mitään arvoa, kaikki on myytävissä ja ostettavissa, poliitikotkin.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti